Arbeidsrecht

Er wordt, zowel voor werkgevers als werknemers, advies verleend en geprocedeerd over tal van onderwerpen:

ONTSLAGZAKEN

Zowel voor werkgevers als werknemers wordt opgetreden in ontslagzaken. Bij voorkeur wordt een voor de cliënt bevredigende minnelijke regeling bereikt, maar onze advocaten beschikken ook over uitgebreide proceservaring.

ONTSLAGGIDS

Speciaal voor werkgevers en werknemers hebben wij een korte ontslaggids opgesteld met daarin een korte weergave van de meest relevante onderwerpen over het ontslag. 

Download hier een versie van onze ontslaggids:

Ontslaggids

Vragen?

Staat uw vraag er niet bij of wilt u meteen in contact komen met een van onze advocaten? Bel ons op 023-7100022 of mail ons op info@wkadvocaten.nl. Het intakegesprek is vrijblijvend en kosteloos.

 

Ontslagrecht

Zowel voor werkgevers als werknemers wordt opgetreden in ontslagzaken. Bij voorkeur wordt een voor de cliënt bevredigende minnelijke regeling bereikt, maar onze advocaten beschikken ook over uitgebreide proceservaring.

Arbeidsrecht voor expats

We staan vaak expats bij die werkzaam zijn in Nederland, of elders ter wereld op basis van een Nederlandse arbeidsovereenkomst. Al onze advocaten spreken vloeiend Engels.

Reorganisaties

Wanneer binnen een bedrijf financiële problemen ontstaan, leidt dit er vaak toe dat enkele werknemers het veld moeten ruimen. Over de vraag welke werknemers in zo’n geval voor ontslag in aanmerking komen, bestaan strikte regels.

Vakantiedagen

Iedere werknemer heeft recht op vakantie. Maar hoe is het opbouwen en opnemen van vakantie eigenlijk wettelijk geregeld?

Nederlands arbeidsrecht en buitenlandse werkgevers

Wanneer is Nederlands arbeidsrecht van toepassing op de arbeidsovereenkomst? In principe worden alle arbeidsovereenkomsten van Nederlandse werknemers die hun werkactiviteiten in Nederland of vanuit Nederland verrichten, beheerst door Nederlands arbeidsrecht.

Loonvorderingsprocedures

Het loon van een werknemer moet in beginsel worden betaald volgende de afspraken uit arbeidsovereenkomst. Daarin is de hoogte van het loon van de werknemer vastgelegd. Meestal zal het loon in geld zijn uitgedrukt, maar soms kan ook iets anders worden afgesproken.

Bel of mail ons voor een gratis en vrijblijvende eerste afspraak.

Neem zelf contact met ons op

Laat ons u terugbellen binnen 24 uur