WK Advocaten
Kenaupark 24
2011 MT Haarlem
T. 023-7100022
M. 06-25248130 (mr. Willemsen)
M. 06-50248655 (mr. Kluivers)
F. 023-7993737
E. info@wkadvocaten.nl

Blog

Dutje komt piloot duur te staan

19-12-2016

Onlangs speelde bij de kantonrechter in Lelystad een interessante ontslagzaak: de kantonrechter moest het ontslag op staande voet van een piloot beoordelen. De reden voor dat ontslag? De piloot zou tijdens een vlucht aan de achterkant van het vliegtuig zijn gaan slapen.

lees meer

6 manieren om te ontsnappen aan de transitievergoeding

03-05-2016

De nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ) heeft als uitgangspunt dat iedere ontslagen werknemer die meer dan twee jaar in dienst is, recht heeft op een transitievergoeding. Waar werkgevers in zwaar weer voorheen geen ontslagvergoeding hoefden te betalen, is dat nu wel het geval (op een enkele uitzondering na). Ook nieuw is dat er na twee jaar loondoorbetaling bij ziekte een transitievergoeding moet worden betaald, eveneens aan werknemers met een payrollcontract.

Hoewel de transitievergoeding fors lager is dan de oude kantonrechtersformule, betekent dit voor veel werkgevers alsnog een grote last. Wat voor mogelijkheden zijn er om toch onder de transitievergoeding uit te komen?

lees meer

Concurrentiebeding in tijdelijke contracten: alleen bij concreet belang werkgever

02-05-2016
Contract_1.jpg

De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) bevat een belangrijke wijziging ten aanzien van het concurrentiebeding. Waar dit voorheen standaard in alle (ook tijdelijke) arbeidsovereenkomsten kon worden opgenomen, is dit nu heel anders. Uitgangspunt is dat voor tijdelijke arbeidsovereenkomsten in principe geen concurrentiebeding kan worden afgesproken. Als dat wel gebeurt, moet er sprake zijn van “zware bedrijfsbelangen” aan de zijde van de werkgever. Ook moet dit uitdrukkelijk in de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zijn opgenomen, zodat de werknemer duidelijk is om welke belangen het gaat. Er is dus sprake van een “motiveringsplicht” in de arbeidsovereenkomst.

lees meer